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Answered by Letter 
Klat't'enbach 

October 6, 1969 

Honorable Reuben R. Rhoad••• D.D.s. 
Secretary • Missouri Dantal Boax'd 
415 Central Trust Bu1l41ng 
Jefferson City~ Missouri 65101 

Dear Dr. llhoaclee: 

OPINION LETTER RO. 437 

····r- .· 

This letter is 1n response to your opinion request coocem ... 
ing whetber or not the Missouri Dental Board by regulation can 
require the practicing dentists or dental hygienists in Missouri 
to attend and continuean education course relating to the dental 
field before their annual renewal license could be issued. 

While the Board does, under Senate Committee Substitute tor 
Senate Bill 91 of the 75th General Assembly, Section 332.031, 
have the r1~t to adopt, publish, and enf'oree such rules and regu­
lationa wbioh are within the acope an4 purview ot the provisions 
ot the chapterJ nevertheless, the e.tatute prescribes the procedure 
tor renewal, Section 332.181 (s.c.s. SB No. 97) and Section 332.261 
(a.a.s. SB 97).. We find nothing in theue ctatutee to require that 
such 4ent1ata or dental hygieniste attend eont1nu1ng education 
courees before receiving their annual licenses and 11kew1se find 
no authority f~r the Board under· their rule-making power to impose 
such a l"e((uirement. 
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Yours veey truly, 

JOHN C. DAIO'ORTH 
Attorney General 


