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Dear Representative Merideth: 

You have asked this office: 

In relation to RSMo 479.100, does a municipal 
officer have the authority to execute a warrant outside the 
city limits but within the county limits, or does that 
authority rest only with the county sheriff? 

Section 4 79.100 RSMo provides: 

All warrants issued by a municipal judge, or an 
associate circuit judge, hearing violations of municipal 
ordinances, shall be directed to the city marshal, chief of 
police, or any other police officer of the municipality, or to 
the sheriff of the county. The warrants shall be executed by 
the marshal, chief of police, police officer or sheriff at any 
place within the limits of the county, and not elsewhere, 
unless the warrants are endorsed in the manner provided for 
warrants in criminal cases, and, when so endorsed, shall be 
served in other counties, as provided for in warrants in 
criminal cases. 
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We addressed a similar statute in Attorney General Opinion 75-1966, a copy of 
which is attached. As we stated in that opinion the wording of the statue is clear and 
municipal police officers can serve and execute municipal warrants within the limits of 
county in which the municipality is located. 

Enclosure 


