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Honorable James K. Amos, M.D.
Director

Division of Health

Jefferson City, Missouri

Dear Sir:

This department is in receipt of your recent request
for an offlcial opinion. You thus state your request.

"We would like to have an opinion from
yo'r office as to whether we can fille

2 birth certificate for a person who

claims he was actually born in Missouri,
yet who actually has on file for him a
birth certificate in a neighboring state.
The speciflc case in question involves

a person living in Missouri with an Arkansas
postoffice address. An Arkansas physiclan
attended the birth and filed the certifi-
cate with the State Board of Health, Little
Rock, Arkansas,"

We note that the person in question claims to have been
born in Missouri, but that his birth certificate 1s on file
in Arkansas. A photostatle copy of this birth certificnto,bf,/f
whiech you have forwarded to us, shows the birth to have
occurred in Leachville, Arkansas,

We would now direct attentlon to Sectlion 193.100, RSYo
19,9, which reads:

"Within the time prescribed by the
division a certificate of every birth
shall be filed with the local registrar
of the district in which the birth
occurred, by the physician, midwife,

or other legally authorized person



Hon, James R, Amos, M.D.

in attendance at the birth; or if
not so attended, by one of the parents.,"

Also, to Section 193.200, RSMo 199, which reads:

"A person born in this state, or a
resident of Missouri born outside
of this state whose birth is not
recorded In any other state, may
file, or amend a certificate after
the time hereln prescribed, upon
submitting such proof as shall be
required by the division, or by any
court.”

Also, to Section 193.210, RSMo 1949, which reads:

"3, Certificates accepted subse-
quent to six months after the time
prescribed for filing and certificates
which have been altered after being
filed with the state registrar shall
contaln the date of the delayed filing
and the date of the alteration and

be marked 'delayed! or 'altered.!

"2. A summary statement of the evidence
submitted in support of the acceptance
for delayed filing or alteration shall
be endorsed on the certificate.”

Section 193.100, supra, provides that within a certain
time after a birth a certificate of such birth shall be filed,
with the local registrar. That was not done in the instant
case. However, Section 193.210, supra, permits the filing
of such delayed certificate after the prescribed time upon
the submlssion of evidence sufficient to satisfy the Division
of Health that such certificate should be accepted for filing.

Under the provisions of Section 193.200, supra, a person
born in this state, but whose birth, for some reason, has
not been recorded in this state, but who submits to the
Division of Health proof sufficient to satisfy the Division
that such person was born in this state, should have his
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birth certificate filed by the division.

CO NCLUSION

It is the opinion of this department that the Division of
Health may accept for filing, after the time prescribed for
filing, the birth certificate of one whose birth certificate
is on flle in another state, upon the submission of proof by
such person sufficient to convince the Division of Health
that he was born in this state.

The foregoing opinion, which I hereby approve, was pre-
pared by my assistant, Mr. Hugh P, Williamson.

Very truly yours,

JOHN M., DALTON
Attorney Ceneral
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