CORONER'S INQUEST: Each juror attending a coronerts in-
JURORS: quest shall receive the sum of $3.00

March 20, 1957

per day.

Honorable W. H. 3. O'Brien
Prosecuting Attorney
Jefferson County
Hillsboro, Missouri

Dear Sir:

Your recent request for an official opinion reads:

"RE: Official Opinion Inte t-
ing Section 494.170 R.S.M.1949,
*Fees of Jurors!

"I have been asked by the Coroner
of Jefferson County to request an
official opinion from your office
concerning the above captioned
statute.

"By way of explanation may I first
state that quite frequently when
death occurs late at night and the
e¢ircumstances cause the office of
the Coroner to take action, a coro-
ner's jJ is summoned and they then
view the body in the condition in
which it has been found. Thereafter,
depending u the circumstances the
coroner either requests an autopsy
be made or permits the body to be em~
balmed and prepared for burial. In
these instances the jury is then ex-
cused and directed to report back at
whatever later time may be selected
for the holding of an inquest. Oc-
casionally it develops at the inquest
that additional investigation is re-~
quired, in which case the jury would
again be excused and directed to ap-
pear at a later date for the continu-
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ance of the inquest.

"It has been the practice that the
ury would be sworn immediately be-
fore their viewing of the bedy.

"y request is as follows:

#l., In the event that a coroner's
jury is called and sworn for the

of viewing a body, and is
ater recalled to complete the in-
quest, how mmch should be paid to
each juror for such service?

#3. In the event that in addition
to servicis as deseribed above a
Sury should be recalled on a later
date for additional testimony, how
much additional, if any, should each
juror be paid?™®

Section 494.170, RSMo 1949, was esmended by House Bill
No. 206 which was enacted by the 68th General Assembly and
which reads as follows:

*]l. Except as otherwise provided by
law jurers shall be allowed fees for
their services as follows:

n(1) For each i or attanding a view
or execution of a writ of ad quod
dlﬂn\ln,per day * ® & 4 B & & & = @ 31.00

#"(2) For each juror attending a coro-
nerts inquest per day . . « « « « «» 3.00

®(3) For each person summoned, at-
tending and reporting te any court
of record, por day « « « ¢« ¢« s s o« ¢ 1.00

"(4) For each mile traveled in goins

to and returning from the place of

the trial in uttondi:s any trial be~

fore a court of record, per mile . « .07
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"2. All fees allowed jurors as above
shall be taxed as costs in the cases,
respectively, in which they were sum-
moned; but jurors serving in more than
one case on the same day, at the same
place, shall be allowed fees only in

one case; and any Jjuror, who claims

fees for attending in two or more cases,
on the same day, at the same place,
shall not be allowed fees for that day."

Your first question reads:

"In the event that a coroner's jury is
called and sworn for the purpose of
viewing a body, and is later recalled

to complete the inquest, how much should
he raid to each juror for such service?"

We are not sure whether by the term "and is later re-
called to complete the inguest' you mean recalled the same
day that the first part of the inquest was held, or on some
other and later day. From the language of the section
quoted above, it would seem clear that if the jury is re-
called to complete the inquest the same day that the first
part of the in?uost vas held that each juror would receive
only the sum of $3.00 as is provided by Section 494.170.

If recalled at a later and another day we believe that the
sum which they receive would be $3.00.

Your second question is:

"In the event that in addition to ser-
vices as deseribed above a jury should
be recalled on a later date for addi-
tional testimony, how much additional,
if any, should each juror be paid?®

We are not completely clear as to your meaning on this
but our construction of it is that you mean that the jury
would be reassembled at a later date to further serve in
the capacity as a coroner's jury. In this event, according
to the lan e of the section quoted above, 0.05 Juror
would receive the sum of £3.00 per day.
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CONCLUSION
It is the opinion of this de t that each juror
attending a coroner's inquest shnrgr:=:21Vt the sum of

$3.00 per day.

- The foregoing opinion, which I hereby approve, was
prepared by my assistant, Hugh P. Willlamson.

Very truly yours,
John M. Dalton

Attormey General

HPWsile



